A A A
Katalog sociálních služeb města Beroun

14.05.2014 10:08

Město Beroun spustilo interaktivní mapu s vyznačením přístupnosti veřejných budov

V roce 2013 pracovníci sociální firmy Klubíčko Beroun, o.p.s. vyměřili přístupnost 29 veřejných budov a zastávek MHD v centru města Beroun.

Informace o přístupnosti budov byly doplněny do interaktivní mapy, kterou naleznete http://www.mesto-beroun.cz/modules/mapy/poi.php?lang=cs&web=beroun_&active=735#m=cesko75&z=0&x=433039&y=5535245&l=vozickari

V mapě naleznete popis přístupnosti všech budov Městského úřadu v Berouně (Husovo nám. 67, Politických vězňů, Pod Kaplankou, Tyršova), Úřadu práce v Okružní ul. i Pod Kaplankou, OSSZ, Finančního úřadu a Policie ČR, Katastrálního úřadu, Pošty Beroun - Centrum, Okresního soudu, Veřejného WC, Městské knihovny, Penzionu pro Seniory, zdravotnických zařízení Medicentrum, Nemocnice Beroun - Závodí, BeMed a Derma, Lékárny na Husově nám, České spořitelny, ČSOB, Uni Credit bank, pojišťoven VZP, ČPZP, Kooperativa a České pojišťovny, zastávek MHD Wagnerovo nám., Plzeňská brána a U Černého koně.

U každé zmapované budovy se při prokliknutí objeví v záhlaví popisků znak vozíčkáře s nápisem "Dostupnost". Po kliknutí na tento nápis se otevře okno, ve kterém se dočtete základní informace. Dalším proklikem si můžete otevřít přiložený popis s podrobnějšími informacemi a piktogramy „vozíčkář“ nebo „vozíčkář s doprovodem“ a dalšími relevantními pikrogramy a vytisknout si ho. Interaktivní mapa je snadno aktualizovatelná a umožní tak lidem se zdravotním handicapem, seniorům ale i rodinám s dětmi na kočárku zjistit, zda pro ně je objekt aktuálně dostupný bez pomoci, nebo jestli naopak pomoc druhé osoby budou potřebovat, případně, že se do objektu nedostanou vůbec. Velmi bychom uvítali připomínky veřejnosti i majitelů a správců budov k popiskům v mapě, k nutnosti její aktualizace, i návrhy na zmapování dalších veřejných budov.

Kontaktovat nás můžete na info@klubicko-ops.cz  nebo na tel. 722 955 596.